Börjar barnen att pratat om att ni ska skaffa något husdjur? Det är inte alls ovanligt att vid en viss ålder så vill man ha katt eller hund som husdjur. Tyvärr så är det ju så att det inte alltid fungerar med pälsdjur hemma då någon har någon from av pälsallergi. Som tur är så finns det alternativ.

Det första alternativet har vi skrivit om förut på denna sajt. Och det är att skaffa sig fiskar och ett akvarium. Där får man vara hur allergisk som helst och det fungerar med fisk som husdjur. Det gäller dock att man är beredd på lite arbete med sitt akvarium och det ska hållas rent och fint för fiskarna. Om man sköter om sina fiskar och akvariet så kan detta vara väldigt rogivande och fint att titta på.

Det finns dock hundraser som kan passa även om det finns allergi i huset. Bedlington terrier är en av de raser som inte fäller så mycket päls och de som har någon form av allergi klarar den rasen mycket bra. Portugisisk vattenhund är också en hund som fäller lite päls och kan passa för familjen med allergibesvär. Testa alltid hos någon som har raserna om det fungerar. Kanske ni kan få låna hem en hund under ett dygn för att se hur allergin beter sig.