Vi människor har alltid varit tävlingsinriktade på ett sätt eller annat. Och världsrekord är något som ofta få en hel del uppmärksamhet. Så det är egentligen inte så förvånande att vi även vänt blicken mot våra husdjur för att se vilka världsrekord de skulle kunna slå. Och hunden är en riktigt speciell kandidat då de kan tränas att göra så många fantastiska ting. Här tar vi en titt på några av de världsrekord som finns i just hundvärlden.

Storlek

Storlekskategorierna är alltid stora favoriter, oavsett vilket område det är. Och här kommer några populära storleksrekord bland hundar:

  • Rekordet för högsta hunden hålls av en grand danois vid namn Zeus och var 1.118 meter hög. Han mättes redan 2011 och ingen hund har slagit det sedan dess.
  • Minsta hunden kommer i två kategorier: höjd och längd. I den första kategorin är det chihuahuan Milly som är rekordhållare med sina 9,65 cm höga höjd. På längden är det en annan chihuahua vid namn Brady som har rekordet med endast en 15 cm lång kropp.
  • Det finns också kategorier för längsta tunga (18,58 cm) som hålls av sankt bernhardshunden Mochi. Och längsta svansen (76,8 cm) som Keon den irländska varghunden håller.

Prestationer

Men precis som för människor vill vi också se vilken hund som kan prestera bäst i både det ena och det andra.

  • Snabbast att poppa 100 ballonger är till exempel något som hålls av hunden Toby, och han gjorde detta på bara 28,22 sekunder. Tittar man på ballongerna verkar dessa vara standardvarianterna vi själv ofta använder för kalas och liknande.
  • Flest tennisbollar i munnen är också lustigt nog en kategori och det är golden retrievern Augie som har rekordet med hela fem bollar.
  • Snabbast att hoppa slalom genom tio ringar är ett rekord som border collien Neo håller på bara 8,58 sekonder.
  • Snabbaste hunden att springa fem meter på bara frambenen är också rolig kategori som idag hålls av blandrasen Konjo med sina 2,39 sekunder.

Men detta är bara några och det finns många fler att utforska om man så känner för det.