Att hunden är människan bästa vän är verkligen inte tomma ord. Det är i högsta grad verklighet för alla hundägare. Eftersom din hund är en så stor del av ditt liv och vardag, vill du förstås göra ditt bästa för hunden i gengäld. En hund som mår bra har också bästa förutsättningar för att leva ett långt och gott hundliv.

De viktiga valpåren

Visst är det härligt med valp! Det är däremot också en stor utmaning. Den första tiden med en liten valp är det oerhört viktigt att den får den uppmärksamhet och tid som den kräver. Förutom näringsrik mat och rolig lek, behöver den lära sig vilka regler som gäller och hur den ska uppföra sig runt dig och din familj. Under de första åren kan detta vara en lagom nivå på stimulans.

Livslångt lärande

När din hund blir äldre och har lärt sig vad som gäller kan du utöka utmaningarna. Kanske blir ni intresserade att utforska spårning som ett sätt för din hund att använda sina sinnen? Om uppfinningsrikedomen skulle tryta, finns det en hel del hjälp på nätet. Ta en titt på detta och du kommer garanterat att hitta motivation till många timmars lek och stimulans för din hund.