Många människor har en tendens att inte tycka om katter, det är troligtvis för att de är för självständiga och inte lika keliga som till exempel en hund. Det är precis de egenskaperna vi tycker om hos en katt. När du skaffar en egen katt kommer du märka att de är väldigt sociala och lojala djur och helt underbara. Om du vill ha kläder med kattmotiv kan du hitta ditt favoritmotiv på nätet med just din favoritkatt.

Olika raser

Det finns en mängd olika raser och alla raser passar inte för alla. En del katter behöver få vara ute medan en del passar jättebra som innekatt. Är du ute efter en katt som är väldigt kelig och som du kan mysa med finns det några raser som sticker ut. Några av dessa är Ragdoll, Brittisk korthår och Maine Coon. Ragdoll är välkänd för att vara en mycket kelig katt och har inget emot att du bär omkring på den.

Försäkring

Skaffar du en katt bör du alltid teckna en försäkring, speciellt om din katt kommer att få vara utomhus. En utomhuskatt skadar sig betydligt lättare än en innekatt och får i sig saker som kan göra den sjuk. Utan försäkring kan din katt bli en väldigt dyr historia om den blir sjuk eller skadar sig.