Det älskade sällskapsdjuret katten kan man inte få nog av och om man hade möjligheten och förutsättningarna så hade man velat ta hem varenda en av dem så att alla hemlösa katter fick den kärlek och omsorg som dem såväl förtjänar. Men det kanske är tur i oturen att ingen som har en fäbless för katter faktiskt kan tillgodose alla hemlösa katters behov, det skulle inte bli så lyckat.

Stöd hjälporganisationer

Däremot kan man vara med och stödja det ideella arbetet som våra djurvänner driver genom att ta emot upphittade och hemlösa katter. De här organisationerna förmedlar hemlösa katter till kärleksfulla familjer runt om i Sverige och jobbar ihärdigt med att hjälpa utsatta katter i nöd.

Har du alla förutsättningar ?

Katten är ett utomordentligt underhållande husdjur och med sin enorma charm och egensinnighet blir den snabbt en karismatisk och högt älskad familjemedlem. Men katten är inte bara älskvärd, den kräver också viss ekonomisk omsorg och förnödenheter som kvalitativ mat med mera. Om du funderar på att skaffa en katt så är det viktigt att väga in dem parametrarna så att du alltid kan tillgodose kattens basala behov som mat, vatten, tak överhuvudet och försäkringar med mera.

Viktigt med ett stimulerande liv

Har du en innekatt eller planer på att skaffa en så är det ännu viktigare att du är införstådd i vilka rekommendationer och regler som gäller. Generellt så säger man att det är fördelaktigare att skaffa en raskatt om man tänker att det ska bli en innekatt. Raskatter avlas som rena sällskapsdjur medan bondkatten är en instinktiv jägare med ett mycket större behov av att bli stimulerad. Därmed inte sagt att innekatten inte kräver stimulans, oavsett vilken typ av katt du har så är det viktigt att den har tillgång till stimulerande leksaker, klösbrädor och klätterträd. Dessutom ställs högre krav på dig som ägare att uppmuntra innekatten till lek och bus. Se till så att katten ser ut att må bra, i olyckliga fall kan katter drabbas av depressioner.