Prylar för kattägaren, katten och kattens hem

Katten är, precis som hunden, ett sällskapsdjur världen över. Detta sedan långt tillbaka i tiden. Men även om den blev domesticerad av människan för att att användas som nyttodjur, för att hålla tillbaka ohyra och skadedjur, blev den snabbt det husdjur man hade på såväl landet som i städerna. Fartygen på haven hade skeppskatter som såg till att hålla gnagare stångna. Även om katten nu är en tillgiven och trogen vän utan ”arbetsuppgifter” används den ibland i terapeutiskt syfte, för att hjälpa människor i psykisk ohälsa.

Birma katt

De gamla egyptierna höll katten för en helig varelse och behandlande den därefter. Nästintill tiotusen år gamla fynd i form av kattgravar har gjorts, som bevisar hur stor respekt man hade för katten. Katten står ofta också som modell för konstverk i olika former, statyer, prydnadsföremål, mosaiker med mera. Och varför inte, katten är ett vackert djur med stor personlighet. Den kan vara egensinnig men också helt underbar.

Idag vill vi rå om vår katt som om den vore ett konstverk i sig själv. Vi ser till att den är trygg, vi ger den ett hem, vi ser till att den ska få näringsrik mat och att den ska få leva ut sina behov. Katten blir en del av familjen och ses som en medlem som vilken som helst. Våra katter berikar våra liv på så många sätt och i den stressade värld som vi lever i så kan katten ge oss det lugn vi behöver när vi kommer hem från arbetet.

Vi älskar våra katter och vi vill visa det genom att ge den dem de bästa utav förutsättningar för att de ska trivas bland oss. På Supercat.se hittar man allt som gör en katt lycklig, och inte bara det. Där finner man också en lång lista med produkter som hjälper kattägaren; allt från klösträd till transportväskor och kattlådor. Allt för att man ska kunna ge sin katt ett älskvärt hem. Det är våra katter värda.