Det kan mycket väl vara så att det finns pälsdjursallergiker i familjen men ni vill ändå ha något husdjur. Då kan ett akvarium vara lösningen på detta. Förutom att ni får djur in i familjen så behöver ingen gå omkring med en rinnande näsa och allergiska besvär av djuren.

När ni skaffar er ert första akvarium så gäller det att veta hur man ska göra. I denna artikel för ni några bra tips och råd hur ni bör tänka och vad ni bör göra. Det första som bör göras innan ni köper era fiskar är att bestämma vilket akvarium som ni ska köpa. Detta kan ni göra på Fiskfoder som säljer både akvarium, tillbehör och foder för era nya familjemedlemmar. Som du förstår så är det en del förberedelser innan ni kan lägga i era fiskar i ert akvarium.

Det första som ni ska göra är att bestämma vart ert akvarium ska stå. När det väl är fyllt med vatten och era fiskar har acklimatiserat sig till sitt nya hem så är det inte så enkelt att flytta. Det blir rätt tungt med allt vatten, akvariegrus, stenar och inredning i akvariet. Leta upp en lugn plats i ert hem med inte allt för mycket solljus. Se också till att ställa det på en stadig möbel som klarar vikten.

Innan några fiskar får flytta in så gäller det att förbereda hemmet för dessa. Rengör ert nya akvarium dock inte med några som helst rengöringsmedel. Varken ut- eller insida. Varmt vatten och en trasa som du alltid kommer att använda till ditt akvarium gäller. Lägg i grus, stenar och växter anpassat för ditt akvarie. Fyll på med vatten, men inte hela utan se till så att växter och annat är på plats innan resten av vattnet fylls på.

När allt detta är gjort efter konstens alla regler så är det dags för dina fiskar att få flytta in. Se till så att det blir en skonsam flytt och låt fiskarna få acklimatisera sig till sin nya miljö på bästa sätt. Lycka till!