Det stora utbudet av hundmat både hos veterinär, i djuraffär och våra vanliga mataffärer kan onekligen göra det svårt att veta vilken sort just din hund mår bra av. Alla hundar är individer, precis som människor, och det som funkar för den ena behöver inte nödvändigtvis vara bra för den andra.

Fördelen med det stora hundmatsutbudet är att det går att hitta något för alla smaker och behov. På senare tid har många producenter också arbetat på att kunna ta fram ett allroundfoder som är bra för de allra flesta hundar. Ett alternativ som funkar för de flesta är Taste of the Wild-fodret. Detta lättsmälta allroundfoder tycker de flesta hundar om, och dessutom bygger det upp hundens immunförsvar.

Håll koll på vad du ska undvika

Det går även bra att själv göra mat till hunden, men de flesta tycker nog att det är enklare att köpa färdig hundmat istället. Dels slipper du allt arbete, och dels så undviker du risken att mata din hund med något som den inte tål. Fodret i affären är ju alltid kvalitetstestat innan det förs ut i handeln.

Du kan givetvis ändå ge din hund godbitar av din egen mat emellanåt. Lever och njure, alla sorters kött, kyckling och fisk utan ben, samt vissa grönsaker som morötter och vitkål är alla gröna kort som hunden mår bra av. All slags lök och choklad kan däremot vara livsfarligt för hundar. Fler exempel på vad hunden mår bra respektive dåligt av hittar du i denna artikel.