Det finns många olika hundtävlingar. Två av dessa är extra roliga för dig som hundägare; de heter Agility och Freestyle. Är du ny som hundägare eller funderar på att skaffa dig en hund kan det vara ett perfekt läge att läsa lite om grunderna i dessa hundtävlingar. Det får dig kanske att bli ännu mer intresserad av att äntligen bli en hundägare. Glöm inte att det inte bara är du utan även din hund som bör gilla att tävla. Välj en glad, smart och lydig hund så kan ni ha en massa kul tillsammans sen!

Agility

Agility är en av de mest populära hundsporterna. Både hundägaren och hunden befinner sig på en bana bestående av en rad kluriga hinder. Genom samarbetet med sin ägare klarar hunden av banans olika element. Det gäller att vara både snabb och undvika misstag. Då ligger man bra till i tabellen. Sporten är rätt ung. Första tävlingarna i Agility arrangerades för cirka 35 år sedan i England.

Freestyle

Freestyle är en tävlingsform som går ut på att din hund visar vad den kan göra till musik. Det är du som väljer låten som du vet att din hund älskar mest. Sedan tränar du hunden att showa. Tycker du att din hund är tillräckligt cool och full av glädje för att bli känd är detta rätt sport för er. Tävlingarna i freestyle för hunder är alltid populära och drar mycket publik.